Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Ηλεκτρονικό βιβλίο;


Από τη Κυριακή, 3 Μαρτίου έως το Σάββατο, 9 Μαρτίου είναι για φέτος η εβδομάδα "Διάβασε ένα ebook", τόσο διεθνώς όσο και στην Ελλάδα και την Κύπρο. Και ενώ εύκολα πια διαβάζω από υπολογιστή και νομίζω πως θα μου άρεσε ένα μαραφέτι ηλεκτρονικό αντί για ένα τούβλο ειδικά στις διακοπές και στις μετακινήσεις, προβληματίζομαι και δεν έχω προχωρήσει ακόμη σε μια τέτοια αγορά. Σκέφτομαι πως αν διαβάζει και  ο/η σύζυγος, πρέπει να αγοράσεις και δεύτερο, ανεβάζοντας τα έξοδα σε επόχή κρίσης σε ύψη απροσπέλαστα, ενώ αν ο ένας διαβάζει  μόνο ελληνικά οι τίτλοι είναι περιορισμένοι, αφού οι ελληνικοί εκδοτικοί οίκοι δε διαθέτουν  όλα τα βιβλία τους σε ηλεκτρονική μορφή. 
Το σίγουρο είναι πως η αίσθηση του χαρτιού είναι αναντικατάστατη και γοητεύει τους ρομαντικούς αναγνώστες: Ξεφύλλισμα, μυρωδιές, ο χάρτινος σελιδοδείχτης να ξεχωρίζει στη σελίδα που σταμάτησες την ανάγνωση, το εξώφυλλο, η ράχη, τα αυτιά, κι όλα αυτά που έγιναν συνήθειες και δύσκολα τα απαρνιόμαστε. 
Όμως ο κόσμος εξελίσσεται και πρέπει να επιλέγουμε την ευκολία μας. Πολύ εύκολα, βλέπω, ειδικά οι νεότερες γενιές να προσαρμόζονται προς αυτή την κατεύθυνση που μας δείχνουν το μέλλον. 

- See more at: http://www.eanagnostis.gr/2013/02/ebook-week-diavase-evdomada-2013.html#sthash.DXI2XzmH.dpuf

- See more at: http://www.eanagnostis.gr/2013/02/ebook-week-diavase-evdomada-2013.html#sthash.DXI2XzmH.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου