Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Οι ποιητές διαβάζουν στον Εθνικό Κήπο

Οι βαθμολογήσεις τελειώνουν σιγά σιγά, μέχρι τις 18 Ιουνίου οι βαθμοί θα έχουν πάει στα σχολεία και εμείς οι ταλαίπωροι θα βρούμε λίγο χρόνο για διάβασμα και περισυλλογή. 
Χτες φύγαμε εσπευσμένα από το βαθμολογικό για να βρεθούμε ως ακροατές σε λογοτεχνική εκδήλωση στον Εθνικό Κήπο. Πεζογράφοι και ποιητές, μέλη της Εταιρείας Συγγραφέων θα διάβαζαν κείμενά τους με θέμα τον έρωτα και τον θάνατο. Μπήκαμε από την Ηρώδου Αττικού και στο άνοιγμα κάτω από το καφενεδάκι ένας κύκλος ανθρώπων του πνεύματος χωρίς μικρόφωνα εξέφραζε με το δικό του ο καθένας ποιητικό τρόπο τη στάση του πάνω σε αυτά τα διαχρονικά ζητήματα του ανθρώπου. 
Δεν θα αναφερθώ στα ποιήματα και τα κείμενα που διαβάστηκαν. Κάνω ένα φωτορεπορτάζ και ως άσκηση καρδιάς προτείνω κάθε ποιητή που αναγνωρίζετε στις φωτογραφίες να σπεύδετε στη βιβλιοθήκη σας ή στο διαδίκτυο και να διαβάζετε ποιήματά του.      














































Από αυτούς που ανακοινώθηκαν δεν μπόρεσε να παραβρεθεί ο συμπατριώτης μου Μανώλης Πρατικάκης.

Καλό μας διάβασμα!

1 σχόλιο:

  1. Σκονάκι: Ιωσήφ Βεντούρας, Χάρης Βλαβιανός, Λίλυ Εξαρχοπούλου, Τασούλα Καραγεωργίου, Στάθης Κουτσούνης, Μαρία Λαγγουρέλη, Θέμης Λιβεριάδης, Τάκης Μενδράκος, Αλεξάνδρα Μπακονίκα, Έλενα Νούσια, Γιάννης Πατίλης, Ηρώ Νικοπούλου, Παυλίνα Παμπούδη, Αθηνά Παπαδάκη, Μανόλης Πρατικάκης, Ειρήνη Ρηνιώτη, Bασίλης Ρούβαλης, Λιάνα Σακελλίου, Αγγελική Σιδηρά, Σωτήρης Σαράκης, Κλαίτη Σωτηριάδου, Λεία Χατζοπούλου – Καραβία, Έλενα Χουζούρη, Δήμητρα Χριστοδούλου,
    και ο πεζογράφος Μιχάλης Μοδινός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή